גישור

פרידה וגירושין, סכסוכי ירושה, הורות משותפת והסכמי ממון

באופן טבעי, סכסוך משפחתי על כל גווניו אינו יכול להיחתם בהסכם משפטי בלבד, מבלי שיינתן לו היבט רגשי. מטרתו של הליך הגישור הוא להגיע להסכמות בדרכי שלום על בסיס שני היבטים – משפטי ורגשי; וזאת על מנת שיתאפשר לכל המעורבים בעניין לקיים תקשורת בריאה ותקינה, גם לאחר שחתמו על ההסכם.

מרכז עוגנים מגשר בין בני משפחה ובין זוגות בנושאים משפחתיים סבוכים ועדינים, שעולים בחייהם, כשמודל הגישור מבוסס על שני אנשי מקצוע שמובילים את תהליך הגישור לאורך כל הדרך – עו"ד ומטפל רגשי; כאשר כל אחד מהם תורם אספקט מקצועי שונה, ויחד הם יוצרים את השלם. מעבר להכשרות המקצועיות הבסיסיות, מעשירים אנשי המקצוע את ארסנל הכשרותיהם בתחומים נוספים, כגון: ייעוץ זוגי ומשפחתי, גישור נרטיבי, גישור לקהילה הלהט"בית ועוד.

מרכז עוגנים מגשר בנושאים משפחתיים הבאים:

תהליך הגישור מונח על עקרונות של שיתוף פעולה, אמון ושיקוף מלא; ומכאן תיסלל הדרך אל פתרון נכון, וייברא הסכם שנטוע על יסודות איתנים.

פרידה וגירושין

קיימת הבנת יסוד שהתרת הקשר הזוגי אינה התרה משפחתית גורפת, ושמקומם של הילדים יישאר במרכז גם בהמשך. בנוסף, יש משמעות עצומה לפרידה שנעשית מתוך הסכמות לעומת פרידה שמתנהלת בתוך זירה של מאבק. על בסיס זה מתנהל תהליך הגישור הזוגי, שמטרתו להבנות מערכת יחסים חדשה ונפרדת, שמכבדת את כל המעורבים בעניין. 

תהליך גישור, שעניינו פרידה וגירושין, ייתן מענה לכלל הדרישות: הסכם הגירושין, חלוקת הרכוש, תוכנית הורות ומימון צרכים. כל אלה מתאגדים לתוך ההסכם הסופי, ובסופו של תהליך יקבלו תוקף משפטי בבית משפט לענייני משפחה. כל מרכיבי הגישור ייתנו מענה ארוך טווח, וישמשו כמתווה דרכים במפת ההורות, וזאת באמצעות תוכנית ההורות ומימון הצרכים.
במהלך הגישור נדון בנושאים שונים, נגיע לתובנות ולהסכמות, ונוביל לתשובות ספציפיות בנושאים שונים; כמו, החלטות לגבי עתידם של הילדים בנושאים חינוכיים [זרם חינוך, ימי הורים, טיול שנתי, טיפול רגשי ועוד], בריאותיות [חיסונים, השגחה בעת מחלה ועוד], כלכליות [מימון צורך חד־פעמי, יכולות פיננסיות של ההורים ועוד], שגרה [נסיעה לחו"ל עם הילדים, החלפת מועד האחריות ההורית ועוד]. 

יש אין־ספור נושאים שנדרש לתת עליהם את הדעת. לרוב, בזמן הפרידה לא קיימת מודעות לנחיצותם. אולם כשמגיע הרגע, ההכרח מתבהר. המטרה היא להגיע עם בני הזוג הנפרדים להבנות מבעוד מועד, לקבל החלטות מהותיות בהתייחס לעתיד, ולייצגם בסעיפי הסכם הגירושין.

שני אנשי מקצוע, עו"ד ומטפל, מובילים את מפגשי הגישור עם בני הזוג הנפרדים; ועוברים דרך התחנות המהותיות, שיאפשרו להם להגיע אל יעד הפרידה הנכונה.

סכסוכי ירושה

התהום שעלולה להיפער בעקבות סכסוכי ירושה עלולה לצנן ולהקפיא את הקִרבה המשפחתית, ולעיתים לנתק בזעם את בני המשפחה זה מזו. המטרה שלנו במרכז עוגנים היא לאחות את הקשר באמצעות גישור על הפערים והדעות החלוקות, אשר חווים בני המשפחה.

כביכול, עוסקת הירושה בפיננסים ובהון. אולם לא ניתן לנתק הליך זה מהרגשות הסוערים שמתלווים אליו. בכל פעם מחדש אנו עדים לכוחו של הליך הגישור, אשר מתקיים על בסיס מודל ייחודי במרכז עוגנים, ומייצר מענה כפול: הראשון משפטי והשני רגשי. כאשר השילוב בין השניים תורם רבות לקידום הליך הגישור.

הצוות המקצועי בחדר הגישור – עו"ד ומטפל; יוצקים לתהליך אג'נדות מקצועיות שיוצאות מנקודות מבט שונות, ומאפשרות לנהל את התהליך ברגישות לצד קורקטיות משפטית, ולפתור את הסכסוך בדרך שונה.

הסכמי ממון

על פניו, הסכם הממון הוא הליך פשוט של הפרדת הרכוש בין בני הזוג על בסיס הסכם משפטי. אולם, תהיה זו טעות מרה לנהל את התהליך הזה על המישור המשפטי בלבד. במרכז עוגנים אנו ערים לכך, שעל פי רוב, הסכם הממון מתקיים בתחילת הקשר הזוגי [פרק א' או פרק ב'], כשמעל ראשם של בני הזוג מרחפת תחושה של אופטימיות והתרגשות גדולה בנוגע לעתידם המשותף. בעוד שההסכם "דוחק" אותם לדון על תרחיש רחוק של פירוק הקשר.

זו הסיבה שלאורך כל התהליך מהדהדות תחושות של רגישות, פגיעות ותסכול. המטרה שלנו היא לצאת עימכם לדרך שקופה, ולתווך עבורכם את הקשיים, להאיר על צידו השני של המטבע, להציע לכם הצצה ממבט־על, ובעיקר לדבר את התהליך על כל רבדיו.
את מפגשי הגישור מובילים אנשי הצוות, עו"ד ומגשר, כשכל אחד מהם תורם את חלקו ואת נקודת מבטו ליצירת ההסכם.

הורות משותפת

בשעה טובה החלטתם להביא ילד/ה לעולם בדרכי ההורות המשותפת. ייתכן שהדבר הראשון שתרצו לעשות יהיה לעגן את התהליך בהסכם משפטי. אכן, הדבר משמעותי והכרחי, אבל הוא אינו הראשון בסדר הדברים.
במרכז הגישור עוגנים אנו דוגלים ביצירת הבנות בין ההורים לעתיד, אשר ייתכן שהתוודעו זה לזו רק לצורך הולדת ילד משותף. בתהליך ההבנות יעלו לדיון נושאים מהותיים, כמו; מעורבות האב בחודשי ההיריון, נוכחותו בחדר הלידה, הדרך לבחירת השם, ברית או בריתה, סנדקות, זרם חינוכי, החלטות רפואיות, תרחיש של יצירת זוגיות מחוץ למסגרת ההורות המשותפת והשלכותיה על הילד/ה ועוד.

הסכם ההורות מאגד בתוכו את ההבנות בין ההורים לעתיד, מציף נושאים נוספים על פי צורך, ומייצר מסגרת מוסדרת של מסמך שמקבל תוקף משפטי. ההסכם ישמש אתכם לאורך שנים רבות, וישמש כעוגן מהותי ליצירת הורות משותפת שמיטיבה עם הילד/ה המשותפ/ת.